Volledig scherm
© John Nelissen

Wonderbaarlijk kampioenschap HVV: “We zijn met niets begonnen en een half jaar later hebben we de schaal”

VIJFDE KLASSE E Zuid 2HVV is kampioen in de vijfde klasse E zuid 2. Concurrent SPV verspeelde het kampioenschap door met 4-1 te verliezen van Boerdonk. Zelf wonnen de Hemonders met overtuigende cijfers van Odiliapeel: 5-1. 

Ze moesten zelf winnen en hopen dat concurrent SPV punten liet liggen. Tegen Odiliapeel werd het 5-1 voor HVV Helmond dankzij treffers van Shariff Lopez Garrido (2), Said Azarfane, Appie Yahia en Jordy van Wetten. SPV verloor bij Boerdonk met 4-1 en zodoende werd de champagne ontkurkt op sportpark De Houtsdonk. ,,Het voelt top, niet verwacht. We konden alleen maar hopen dat Boerdonk hun sportieve plicht deed. Ik vind dat we de terechte kampioen zijn. We zijn met niets begonnen en een half jaar later staan we met de schaal in onze handen”, zo geeft Wim Burhenne aan. Ook voor doelman John Nelissen kwam de titel onverwacht. ,,Niemand had er rekening mee gehouden maar des te mooier is het. We gaan nu een flink feestje bouwen”, aldus John Nelissen. HVV Helmond begon dramatisch aan het seizoen en was na vijf speelrondes nog puntloos. Vanwege het feit dat Oranje Zwart failliet ging kreeg de vijfdeklasser een kwaliteitsimpuls en won het achttien wedstrijden. Één keer verloor het team, dat was op bezoek bij VOW.

VCO – Rood Wit ’62 4-4.
Tegen staartploeg VCO speelde Rood Wit ’62 een slechte wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd keek de ploeg van Pim Kornuyt tegen een achterstand aan maar via een treffer van Rik van Veghel kwam het op gelijke hoogte. VCO nam wederom de voorsprong maar dankzij een rake kopbal van Roel Merkx was het binnen het half uur 2-2. Bruno Terroso Penalver schoot Rood Wit op slag van rust op voorsprong maar niet veel later stond het wederom gelijk. In de tweede helft scoorde VCO voor de vierde keer maar Roel Merkx voorkwam met zijn tweede treffer een Helmondse blamage.

HSE - Nederwetten 1-5.
Na een vlotte 1-0 voorsprong voor de thuisploeg kwam Nederwetten voor rust door een doelpunt van Toon van Rooij terug tot 1-1. Na de pauze zette Jesper Franc de bezoekers op voorsprong. Met een fraaie treffer maakte Roy Sleegers er 1-3 van. Jesper Franc bepaalde even later de stand op 1-4. Wim van Kroonenburg bepaalde de eindstand op 1-5.