Volledig scherm
Archiefbeeld FC Eindhoven. © Jean Pierre Reijnen

Zaalvoetballers FC Eindhoven opnieuw in bekerfinale na ruime zege op aartsrivaal

Voor de zesde keer gaan de zaalvoetballers van FC Eindhoven naar de bekerfinale. Aartsrivaal Hovocubo werd op eigen grond verdiend met 5-2 verslagen.

In 2010, 2012 en 2015 werd de landelijke zaalvoetbalbokaal door de blauwwitten gewonnen. De edities van 2014 en vorig seizoen gingen aan de neus van de Eindhovenaren voorbij. Het beste wat zaalvoetballend Nederland op dit moment biedt, stond in het Eindhovense Indoor Sportcentrum tegenover elkaar. FC Eindhoven bleek de sterkste in een voor rust spectaculair duel. Na de pauze zakte het spelniveau enigszins, de spanning vergoedde veel.

Vorig seizoen stonden beide ploegen in de finale tegenover elkaar. De ploeg uit Hoorn won toen gemakkelijk, 4-0. Dit jaar onderging de ploeg van coach Jan Vogels een ware metamorfose. Zijn team gaat in de competitie inmiddels riant aan de leiding. Bij rust stonden de Einhovenaren op een 4-2 voorsprong. De Eindhovense treffers kwamen op naam van Raphinha (2), Mouhcine Zerouali en Dennis van den Eijden. Na rust kwam daar nog een doelpunt van Oualid Saadouni bij.

FC Eindhoven speelt op 20 april de finale in het Topsportcentrum Rotterdam nabij De Kuip. Tegenstander is Groene Ster uit Vlissingen, dat met 4-3 te sterk was voor Futsal Apeldoorn.