Volledig scherm
Wedstrijdbeeld Woenselse Boys - HVV Helmond © FotoMeulenhof

Zohir El Maach schiet HVV Helmond in extremis naar koppositie

VIERDE KLASSE F (ZUID 2)HVV Helmond is de nieuwe koploper in de vierde klasse F. Zohir El Maach scoorde in blessuretijd de winnende treffer in het duel met Woenselse Boys.

MULO – Mifano 0-4.
Mifano had een makkelijke middag op bezoek bij MULO, de ploeg van Harold van Doorn zegevierde met 0-4 op sportpark De Braak. Mifano schoot uit de startblokken en stond binnen de kortste keren met 0-2 voor dankzij Niels Vanhauten en Maurice van Hoof wat tevens de ruststand was. In de tweede helft reeg Mifano de kansen aan elkaar en was Van Hoof wederom trefzeker. Met een benutte strafschop bepaalde Bas van Sinten de eindstand op 0-4.

Milheezer Boys – RKGSV 1-1.
De thuisploeg was de betere op sportpark ’t Rooi maar kon de drie punten bemachtigen, tegen RKGSV werd het 1-1. In een eerste helft waarin beide teams gelijkwaardig waren aan elkaar kwam RKGSV op voorsprong dankzij een rake kopbal van Björn Kreemers. In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting het Gerwense doel, met kunst en vliegwerk bleven de bezoekers overeind en leken ze de winst mee naar Gerwen te nemen. Diep in blessuretijd bezorgde Rob Keunen met een schot alsnog een terecht punt.

Stiphout Vooruit – Bavos 3-3.
Het was spannend tot het eindsignaal in Stiphout. Vroeg in de wedstrijd zette Milan van Maaswaal de thuisploeg op voorsprong. Bavos kwam daarna op gelijke hoogte uit een slimme vrije schop van Jesper van Berlo. Vlak voor rust zorgde Jorn Dekkers er met een knappe volley voor dat Stiphout met een voorsprong kon gaan rusten. Na rust werd Bavos sterker en Jesper van Berlo zorgde er met twee doelpunten voor dat de ploeg uit Bakel op voorsprong kwam te staan. Toch kwam er vandaag geen winnaar uit de bus. Stiphout kreeg in de slotfase een penalty die door Jorn Dekkers werd benut.

Woenselse Boys – HVV Helmond 1-2.
Beide partijen leken het met elkaar over eens dat de topper in de vierde klasse F tussen Woenselse Boys en HVV Helmond geen winnaar verdiende. Uiteindelijk gingen de Helmondse bezoekers toch met de winst aan de haal. Zohir El maach tikte in de derde minuut van de blessuretijd bij een 1-1 stand tussen een woud van benen de in het Helmondse kamp luid bejubelde 1-2 binnen. Voor rust was het een chaotisch duel waar het heen en weer gebakkelei de boventoon voerde. Woenselse Boys kreeg via Luc Geurts, Jay Jay Gramser en Giovanni van Bladel de fraaiste mogelijkheden om de score uit te breiden, maar faalden op het beslissende moment. Het was Woenselse Boys dat na ruim een kwartier de score via Eray Toprak de score opende, 1-0. De gelijkmaker van Toon van Lierop was er een van wereldklasse. Met fraai one-touch voetbal kwam de bal over vijf schijven op de rechterflank terecht. De voorzet werd door Van Lierop van achter zijn standbeen binnen gewerkt, 1-1. Na de pauze zakte het spelpeil zienderogen. Met een logische 1-1 zou niemand problemen hebben gehad. Totdat El maach het in de 93ste minuut op zijn heupen kreeg.

ELI – EMK 1-1.
In Lieshout hebben ELI en EMK met 1-1 gelijkgespeeld. In de eerste helft hadden de bezoekers uit Nuenen het initiatief. Het duurde echte tot de veertigste minuut alvorens het overwicht ook op het scorebord zichtbaar werd, met een prachtige pegel schoot Robert van de Ven de openingstreffer tegen de touwen. Op slag van rust werd het tegen de verhouding gelijk, Niels den Bol schoot van afstand raak. In de tweede helft was ELI sterker zonder al teveel kansen te krijgen, de ploeg van Michael Thijs werkte hard en wist zo een belangrijk punt binnen te slepen.

Brandevoort – Rood Wit ’62 0-4.
De Helmondse stadsderby tussen Brandevoort en Rood Wit ’62 werd op overtuigende wijze een prooi voor de bezoekers, de ploeg van Saïd Yahia won met 0-4 op sportpark Brandevoort. Al na zeven minuten stond het 0-2 voor Rood Wit ’62, Roel Merkx opende de score en Mo Ameziane schoot een vrije trap tegen de touwen. In de tweede helft probeerde Brandevoort de aansluitingstreffer te forceren maar het waren de bezoekers die redelijk eenvoudig op de been bleven en via doelpunten van Mo Ameziane en Jordy van den Boom uitliepen naar een 0-4 overwinning..