ZSV wint Kranenmortelderby in extremis

Eerste klasse DIn de 98ste minuut kroonde Koen Kuunders zich tot matchwinner van de Kranenmortelderby. Hij schoot de 2-1 binnen voor ZSV. Heeze ging in Limburg de boot in tegen koploper Chevremont: 5-2.

ZSV - SV Deurne 2-1.
ZSV heeft de Kranenmortelderby tegen Deurne gewonnen. Het was een enorm fysiek duel waarin er om iedere bal werd gevochten. Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Thijs Meulendijks van ZSV. Hij profiteerde van een fout in de Deurnese verdediging. Kort na rust kwam de uitploeg op gelijke hoogte door Gregory Lammers. Daarna volgde een heuse veldslag met veel overtredingen. Dat gaf de scheids reden om exorbitant veel blessuretijd toe te voegen, en dat deed Deurne uiteindelijk de das om. Koen Kuunders schoot in de 98e minuut zijn ZSV naar de overwinning.

Chevremont - Heeze 5-2.
Heeze toonde veerkracht op bezoek bij lijstaanvoerder Chevremont, door zich van een 3-0 achterstand terug te knokken tot 3-2. Binnen zeven minuten tijd lieten Noud Douzé en Jorg van Galen het net bollen namens de gaste. De spanning was maar voor even terug, want kort na de 3-2 viel de 4-2 en daarna nog de 5-2. Heeze verkeert in de onderste regionen van de eerste klasse D, met na acht wedstrijden pas vijf punten.

De Ster - Geldrop 2-2.
Het derde gelijkspel op rij is een feit voor Geldrop, dat na acht wedstrijden nog altijd ongeslagen is (vijf remises, drie zeges). Na de 1-1 tegen Heeze en de 2-2 van vorige week bij Limburgia werd het zondag 2-2 tegen mede-hoogvlieger De Ster. Bij rust stond het 0-1 door een door Gideon Pieschel versierde en benutte penalty. Na de pauze maakte Ron Jansen er 0-2 voor met een lob over de keeper van De Ster. ,,Ik dacht toen: deze gaan we wel over de streep trekken. We gaven amper iets weg”, aldus Jansen, die na de 1-2 echter zag dat het geloof terugkeerde bij De Ster. ,,Wij kregen ook nog een grote kans, maar aangezien zij flink drukten in het laatste kwart, mogen we niet ontevreden zijn met een punt.” Het werd rond de tachtigste minuut 2-2 en dus deelde Geldrop opnieuw de punten. ,,Je schiet er niet veel mee op, met die gelijkspelen. De komende wedstrijden zijn bepalend voor ons. We moeten tegen de nummer één en nummer twee. Als je zes punten pakt, doe je mee. Verlies je, dan haak je af.”

Volledig scherm
© Twitter ZSV