Volledig scherm
Actiebeeld Hercules - UNA. © Foto Ruud Voest

Zuur puntenverlies UNA: Hercules komt in slotminuut langszij

Weer ging het voor UNA op sportpark Voordorp in de laatste minuten mis. De Zeelsternaren hadden bij Hercules zonder al teveel problemen de zaak 89 minuten onder controle. Tijdens een scrimmage voor het UNA-doel lag de bal opeens binnen: 1-1. 

UNA was in de twintigste minuut na een prachtige volley van Brian Boogers na een voorzet van Sander van Weert op een 0-1 voorsprong gekomen. Door het gelijkspel houdt de reeks van UNA bij Hercules stand: de ploeg won nog nooit bij Hercules. Na een 0-0 en 2-2 in de topklasse (seizoenen 2014-2015 en 2015-2016) verloren de Zeelsternaren afgelopen seizoen kansloos met 3-0 op sportpark Voordorp.

De gelijkmaker zat eraan te komen. Naarmate de wedstrijd vorderde nam de druk op de goal van de geelzwarten steeds verder toe. Uiteindelijk kwam UNA nog goed weg dat Hercules in de slotminuut niet echt doordrukte.

Zekerheid

Bij UNA stond ditmaal Lex van Dijk in de basis. De verdediger verving Rob van Boekel die afgelopen woensdag in het bekerduel met Eemdijk nog bij de eerste elf zat. Oefenmeester Jeroen van Bezouwen had voor meer zekerheid gekozen omdat zijn ploeg de laatste weken steeds teveel doelpunten moest incasseren. Van Dijk fungeerde daardoor naast het centrale duo Ritchie-San Anpong en Willem Tieben als extra slot op de deur.

De backs Sander van Weert en Pieter-Jan Scheerlinck konden daardoor naar hartelust aanvallen omdat de thuisploeg maar met twee spitsen voorin speelde. Dat ging lange tijd goed. Totdat Hercules in de slotminuut van de officiële speeltijd de geest kreeg.

UNA: Derix; Van Weert, Anpong (89. Scheepers), Van Dijk, Tieben, Scheerlinck; Jagt, Sebregts (79. Demin), Boulghalgh; Tielemans, Boogers

  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.