Volledig scherm
Actiebeeld Hercules - UNA. © Foto Ruud Voest

Zuur puntenverlies UNA: Hercules komt in slotminuut langszij

Weer ging het voor UNA op sportpark Voordorp in de laatste minuten mis. De Zeelsternaren hadden bij Hercules zonder al teveel problemen de zaak 89 minuten onder controle. Tijdens een scrimmage voor het UNA-doel lag de bal opeens binnen: 1-1. 

UNA was in de twintigste minuut na een prachtige volley van Brian Boogers na een voorzet van Sander van Weert op een 0-1 voorsprong gekomen. Door het gelijkspel houdt de reeks van UNA bij Hercules stand: de ploeg won nog nooit bij Hercules. Na een 0-0 en 2-2 in de topklasse (seizoenen 2014-2015 en 2015-2016) verloren de Zeelsternaren afgelopen seizoen kansloos met 3-0 op sportpark Voordorp.

De gelijkmaker zat eraan te komen. Naarmate de wedstrijd vorderde nam de druk op de goal van de geelzwarten steeds verder toe. Uiteindelijk kwam UNA nog goed weg dat Hercules in de slotminuut niet echt doordrukte.

Zekerheid

Bij UNA stond ditmaal Lex van Dijk in de basis. De verdediger verving Rob van Boekel die afgelopen woensdag in het bekerduel met Eemdijk nog bij de eerste elf zat. Oefenmeester Jeroen van Bezouwen had voor meer zekerheid gekozen omdat zijn ploeg de laatste weken steeds teveel doelpunten moest incasseren. Van Dijk fungeerde daardoor naast het centrale duo Ritchie-San Anpong en Willem Tieben als extra slot op de deur.

De backs Sander van Weert en Pieter-Jan Scheerlinck konden daardoor naar hartelust aanvallen omdat de thuisploeg maar met twee spitsen voorin speelde. Dat ging lange tijd goed. Totdat Hercules in de slotminuut van de officiële speeltijd de geest kreeg.

UNA: Derix; Van Weert, Anpong (89. Scheepers), Van Dijk, Tieben, Scheerlinck; Jagt, Sebregts (79. Demin), Boulghalgh; Tielemans, Boogers

  1. Wat als NWC dit in de finale was overkomen?
    PREMIUM

    Wat als NWC dit in de finale was overkomen?

    ‘The winner takes it all; The loser has to fall; It's simple and it's plain; Why should I complain’. Een stukje uit het lied The winner takes it all van de Zweedse popgroep ABBA. ABBA speelde deze week een hoofdrol bij NWC. De Astense derdeklasser speelde dinsdag een meer dan verdienstelijk bekerduel tegen eersteklasser Wittenhorst. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord. Penalty's moesten voor de beslissing zorgen welke ploeg doorging naar de achtste finale van de districtsbeker. Om en om (het ABAB-systeem) werd er geschoten. NWC miste twee keer. Uitgeschakeld.