Volledig scherm
Lisanne de Witte. © EPA

Atletes op 4x400 meter naar WK in Doha

De Nederlandse estafette op de 4 x 400 meter heeft zich geplaatst voor het WK atletiek in Doha. De atletes Madiea Ghafoor, Lieke Klaver, Femke Bol en Lisanne de Witte wonnen bij de World Relays in het Japanse Yokohama de B-finale in een tijd van 3.29,03 en voldeden daarmee aan de eis van een top tien plaats. Het kwartet bleef België en Duitsland voor.

De Nederlandse mannen op de 4 x 400 meter grepen naast een WK-ticket. Jochem Dobber, Terrence Agard, Liemarvin Bonevacia en Tony van Diepen eindigden met 3.05,35 als vijfde, waar een plaats bij de eerste twee nodig was.

De Nederlandse estafette op de 4 x 100 meter had zich zaterdag al verzekerd van een startbewijs voor de WK. Christopher Garia, Churandy Martina, Hensley Paulina en Taymir Burnet noteerden na diskwalificaties de tiende tijd en voldeden daarmee aan de kwalificatie-eis. De vrouwenestafette op de 4 x 100 meter deed niet mee aan de World Relays. De sprintsters zijn door de hoge plaats op de wereldranglijst al verzekerd van deelname aan de WK.