Volledig scherm
Kim Polling. © Getty Images Europe

Balende Kim Polling moet ook World Masters missen

Kim Polling kan over een kleine twee weken niet meedoen aan de World Masters in Sint-Petersburg. De Nederlandse judoka is niet op tijd hersteld van een voetblessure. Polling won de World Masters al drie keer, onder meer vorig jaar.

,,Ik baal natuurlijk als een stekker dat ik mijn titel niet kan verdedigen. Met een goed herstelde voet aan 2018 beginnen is simpelweg belangrijker'', schrijft Polling op Facebook. ,,Toch overheerst vooral de blijdschap dat ik na tien maanden geen judotrainingen en na meer dan een jaar geen wedstrijden te hebben gejudood, ik dit jaar een goede comeback heb gemaakt.''

Polling liet zich in mei voor de tweede keer binnen drie maanden opereren. De drievoudig Europees kampioene onderging een ingreep aan haar knie. In februari liet ze zich opereren aan haar ellebogen.

Polling: ,,Op naar 2018, het jaar dat het olympisch kwalificatietraject begint, ik weer de wereldranglijstaanvoerster wil worden en ik bovendien mijn Europese en World Masters-titel terug wil hebben.''

  1. Bekking wil in Volvo Ocean Race winnen voor thuispubliek

    Bekking wil in Volvo Ocean Race winnen voor thuispu­bliek

    De Zweedse popgroep Abba zong het in 1980 al luid en duidelijk: 'The winner takes it all'. Bouwe Bekking weet er alles van. De Nederlandse schipper van Team Brunel heeft de eindzege in de Volvo Ocean Race (VOR) voor het grijpen. Maar hetzelfde geldt voor Mapfre (Spanje) en Dongfeng (China). De boot die van deze drie kanshebbers komend weekeinde als eerste aankomt in finishplaats Den Haag, schrijft de dertiende editie van de zeilrace om de wereld op zijn naam.