Volledig scherm
Maret Balkestein-Grothues (l) en Myrthe Schoot. © Ronald Hoogendoorn

Balkestein volgt Plak naar Turkse volleybalclub

In navolging van Celeste Plak verhuist ook de Eindhovense Maret Balkestein-Grothues naar de Turkse volleybalclub Aydin Büyüksehir Belediyespor. De aanvoerster van Oranje komt over van de Roemeense club CSM Boekarest. Balkestein-Grothues (30) speelde enkele jaren geleden al in Turkije bij Fenerbahçe.

Plak stapte eerder in de week al over naar Belediyespor. De 23-jarige international houdt het na drie jaar voor gezien bij Novara, waarmee ze onlangs de Champions League won. Plak was bij de Italiaanse topclub niet altijd verzekerd van veel speeltijd.

De Nederlandse volleybalsters doen momenteel mee aan de Nations League. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison werkt toe naar het olympisch kwalificatietoernooi, begin augustus in Catania. Voor Oranje staat deze zomer ook het EK op het programma.

  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”