Marit Bouwmeester.
Volledig scherm
Marit Bouwmeester. © ANP

Bouwmeester gaat nog steeds ruim op kop bij WK zeilen

De Nederlandse Laser Radial-zeilster Marit Bouwmeester staat nog steeds ruim op kop na de voorlaatste dag van het WK in Melbourne. Ze won een van de drie races en behaalde daarnaast een 24ste en 10de plek.

Maar omdat ook de concurrentie niet foutloos bleef, behield ze eenvoudig de leiding. Bouwmeester gaat met 24 punten voorsprong op de huidige nummer twee, de Noorse Line Flem Host, de laatste wedstrijddag in.

,,Vandaag hadden we erg variërende omstandigheden. Dat zorgde voor moeilijke races en daardoor ook wisselende resultaten in het veld”, aldus Bouwmeester. ,,Ook ik had een lastige dag met een aantal ongelukkige beslissingen. De eerste race heb ik dominant gevaren en gewonnen, maar in race twee en drie had ik wel wat meer moeite. Maar we hebben gestreden om de schade zoveel mogelijk te beperken.”

De tweede Nederlandse deelneemster Maxime Jonker klom dankzij twee derde plaatsen naar de zevende plaats in het klassement. Daphne van der Vaart steeg na de 27ste en 36ste plek in de eerste twee races en de zege in haar laatste race van de dag naar de 11de plaats overall.

Bij de laatste drie races vrijdag wordt minder wind verwacht. De grote voorsprong van Bouwmeester kan na de tiende van twaalf races nog wel slinken. Vanaf die race geldt een tweede aftrekresultaat.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.