Marit Bouwmeester op archiefbeeld.
Volledig scherm
Marit Bouwmeester op archiefbeeld. © ANP

Bouwmeester vijfde na dag één WK Laser Radial

Zeilster Marit Bouwmeester staat vijfde na de eerste dag van het wereldkampioenschap in de klasse Laser Radial in de baai van het Australische Melbourne. 

De olympisch kampioene in deze boot finishte in haar vloot als derde in de race. In de andere vloot eindigde Mirthe Akkerman als vierde, goed voor de zevende plaats in de tussenstand. De Française Marie Barrue en de Deense Anne-Marie Rindom delen als winnaressen van de races de koppositie.

Bouwmeester, die al drie keer de wereldtitel veroverde in de Laser Radial, kwam tevreden van het water. "Lekker dat het evenement is begonnen. Een derde plek gevaren, dus dat is prima en ik kijk uit naar de rest van de week. Het is een goede krachtmeting om te zien hoe we ervoor staan in het olympisch seizoen."

  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.