Volledig scherm
Lisa Scheenaard. © Sander Chamid

Brabants getint roeiduo De Jong/Scheenaard naar halve finales op WK

Roos de Jong en Lisa Scheenaard uit Eindhoven hebben zich op de tweede dag van de WK roeien in Bulgarije geplaatst voor de halve finales. Het Nederlandse duo eindigde in de tweede serie van de dubbeltwee achter Canada op de tweede plek, met een voorsprong van bijna 2 seconden op China. De eerste twee koppels kwalificeerden zich voor de halve eindstrijd later deze week in Plovdiv.

De Jong en Scheenaard behaalden vorige maand zilver op de EK in Glasgow. Bij de eerste wereldbeker dit seizoen in Belgrado, waar niet de hele wereldtop aanwezig was, pakte het tweetal goud.

Sander de Graaf en Vincent Klaassens wonnen hun race in de herkansing van de twee-zonder. Zij gaan door naar de kwartfinales.

De vrouwen vier-zonder, bestaande uit Lies Rustenburg, Lisanne Brandsma, Elsbeth Beeres en Laila Youssifou, eindigde in de serie als vierde. Het kwartet gaat de herkansing in.

De Nederlandse achten komen in de voorronde op woensdag in actie.

Volledig scherm
Lisa Scheenaard. © Merijn Soetens
  1. De onmogelijke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?
    Laureus Awards

    De onmogelij­ke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?

    LeBron James of Eliud Kipchoge? Of misschien toch Lewis Hamilton. In Nederland is het elk jaar al lastig om bij het Sportgala de beste sporter van het land te bepalen, vanavond wordt in Monaco, in een setting met hoog glamourgehalte, de prijs voor beste sporter ter wereld uitgereikt: de Laureus Award. Een prijsuitreiking voor de bekendste sporters ter wereld, die wordt beschreven als ‘de Oscars van de sportwereld.’