Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen.
Volledig scherm
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. © BSR Agency

Brouwer en Meeuwsen ten onder in kwartfinales EK beachvolley

Voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen is het EK beachvolleybal in Moskou voorbij. Het als twaalfde geplaatste koppel strandde in de kwartfinales. Het Poolse duo Piotr Kantor/Bartosz Losiak, als zevende ingeschaald, was in drie sets te sterk: 18-21 21-17 15-11.

Brouwer en Meeuwsen haalden als ongeslagen groepswinnaar de achtste finales. Het Nederlandse tweetal bereikte daarna zonder inspanning de kwartfinales. De Poolse tegenstanders Michal Bryl en Grzegorz Fijalek trokken zich terug vanwege een blessure. Hun landgenoten bleven zaterdag Brouwer en Meeuwsen de baas. Het Nederlandse duo beëindigde het EK als vijfde.

Het andere Nederlandse koppel bij de mannen, Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde, redde het in Moskou niet in de achtste finales. Zij belandden op de negende plek.

  1. LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    Om 10.00 uur zou vanmorgen het startschot plaatsvinden van de 40ste NN Marathon Rotterdam. Maar als bekend gooide het coronavirus roet in het eten. Niettemin zijn er aanwijzingen dat veel hardlopers zich vandaag tóch storten op de 42 kilometer en 195 meter. Houden ze zich aan de richtlijnen van het RIVM? Wat is het effect van het warme weer? Sven Bakker en Bennett van Fessem volgen de lopers op een scooter.