Bucks winnen eerste duel met Raptors in halve finale NBA

VideoDe basketballers van Milwaukee Bucks hebben het eerste duel met Toronto Raptors in de finale van de Eastern Conference gewonnen. Voor eigen publiek zegevierde de ploeg uit Milwaukee met 108-100. Met Brook Lopez (29 punten, 11 rebounds) en Giannis Antetokounmpo (24 punten, 14 rebounds) hadden de Bucks twee uitblinkers.

Volledig scherm
Kawhi Leonard van Toronto probeert zich door drie Bucks heen te wurmen. © EPA

De Raptors hadden zondag op spectaculaire wijze de finale in het oosten bereikt. Dankzij een zogeheten ‘buzzer beater’ in de laatste seconde van Kawhi Leonard won de Canadese formatie de beslissende zevende wedstrijd tegen Philadelphia 76ers. De Bucks waren juist heel soepel en snel door de eerste twee rondes van de play-offs gekomen. De best presterende ploeg uit de reguliere competitie verloor pas één duel.

Toch hadden de Bucks het heel lastig met de Raptors, die het grootste deel van de wedstrijd op voorsprong stonden, met dertien punten als grootste marge. De thuisclub kwam in het laatste kwart op stoom, maar keek met 2,5 minuut op de klok toch nog tegen een achterstand aan. Vooral dankzij twee scores van Lopez trokken de Bucks de eerste wedstrijd in de best-of-sevenserie alsnog naar zich toe.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
Brook Lopez was de topscorer voor Milwaukee. © EPA
  1. Hardlooppodcast De Pacer: Een vlucht door vijftig jaar atletiek met Jos Hermens

    Hardloop­pod­cast De Pacer: Een vlucht door vijftig jaar atletiek met Jos Hermens

    Dit keer te gast: Jos Hermens, autoriteit in de atletiek en spraakwaterval. In wat klinkt als een vlucht door vijftig jaar atletiek spreekt de bevlogen Hermens over anarchisme, de Sixties, trainingsweken van 350 kilometer, zwart-witbeelden van Abebe Bikila, de opkomst van de Afrikaanse langeafstandslopers, de evolutie van zijn sport, regels waar hij tegen strijdt, een concert van Pink, de wereldkampioenschappen in Doha en geraniums.