Timothy Cheruiyot.
Volledig scherm
Timothy Cheruiyot. © AFP

Cheruiyot loopt vanaf begin tot eind aan kop en wint 1500 meter

De Keniaan Timothy Cheruiyot heeft op indrukwekkende wijze de wereldtitel veroverd op de 1500 meter bij de WK atletiek in Doha. De 23-jarige atleet nam direct de leiding in de finale en hield stand tot aan de finish. Hij zegevierde in een sterke 3.29,26.

Cheruiyot, die dit jaar al zijn races op de 1500 meter in de Diamond League won, sloeg een enorm gat met de rest van het veld. Zijn landgenoot Ronald Kwemoi kon lang volgen, maar in de laatste ronde liep Cheruiyot ook van hem weg.

De Algerijn Taoufik Makhloufi liep op gepaste afstand naar het zilver in 3.31,38. De Poolse routinier Marcin Lewandowski behaalde het brons in 3.31,46.

  1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

    17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

    Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.