Joaquin Niemann.)
Volledig scherm
Joaquin Niemann.) © AP

Chileense golfer Niemann (20) in voetsporen Ballesteros en McIlroy

De Chileense golfer Joaquin Niemann heeft zich bij een select gezelschap gevoegd. De 20-jarige Niemann boekte op de Greenbier Classic zijn eerste toernooizege op de PGA Tour. 

Alleen Seve Ballesteros en Rory McIlroy waren ook zo jong toen ze hun eerste internationale overwinning binnenhaalden. ,,Ik kan niet wachten tot ik terug naar huis kan om dit te vieren met mijn vrienden”, zei Niemann, die tranen van vreugde huilde.

Niemann werd de eerste Chileen met een toernooizege op de lucratieve Amerikaanse tour. Hij deed dat op de banen van White Sulphur Springs in stijl, met een slotronde van 64 slagen (6 onder par). Niemann sloeg zes birdies op de laatste negen holes. De Chileen had uiteindelijk zes slagen voorsprong op de nummer 2, de Amerikaan Tom Hoge. De Chileen verdiende met zijn toernooizege 1,35 miljoen dollar, omgerekend 1,2 miljoen euro.

Joaquin Niemann slaat af op de 18de hole.
Volledig scherm
Joaquin Niemann slaat af op de 18de hole. © Getty Images
  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.