Volledig scherm
© REUTERS

Coronavirus voorlopig geen item bij WK baanwielrennen: ‘Normaal ook handgel’

Bij de Nederlandse baanploeg die actief is op de WK baanwielrennen in Berlijn zijn geen speciale maatregelen genomen vanwege het coronavirus dat zich meer en meer verspreidt. ,,Er zijn hier geen gevallen van besmetting bekend, dus onze eerste zorg is voorlopig hier goed te presteren”, zei Thorwald Veneberg, algemeen directeur van de wielerbond KNWU.

In het rennerskwartier op het middenterrein van de wielerpiste staat desinfecterende handgel. ,,Maar die hebben we anders ook bij ons. Daar is verder niets bijzonders aan.” Veneberg verblijft met de Nederlandse delegatie in een hotel waar bijvoorbeeld ook de Chinezen en de Italianen slapen. ,,De Chinezen hebben zich buiten hun land voorbereid. Ik heb niet het idee dat onze sporters anders naar ze kijken of niet met ze in de lift stappen.”

,,Vanuit de bond is er contact met NOC*NSF, dat dagelijks bij het RIVM informeert”, vertelde Veneberg, die ook weet dat het inmiddels niet uitgesloten is dat de Olympische Spelen worden afgelast. ,,We houden er rekening mee, maar verder kun je er niets mee. De sporters hier volgen het nieuws wel maar zijn toch vooral met dit WK bezig. Nog steeds is hun opdracht hier goed te zijn en over vijf maanden in Tokio.”

  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.