Tess Wester. Inzet: Robin de Kruijf, Alexander Brouwer en Guusje Steenhuis (lvlnr).
Volledig scherm
PREMIUM
Tess Wester. Inzet: Robin de Kruijf, Alexander Brouwer en Guusje Steenhuis (lvlnr). © AD/AFP/ANP

Crisis heeft ook voordelen: ‘Niet vaak kans om ons lichaam te laten rusten’

Thuiszitten, een gepauzeerde competitie en een jaar uitstel van de Olympische Spelen; het levert niet alleen narigheid op bij sporters, het geeft ook rust, en biedt soms kansen. Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen gaan zelfs tijdelijk uit elkaar, volleybalster Robin de Kruijf merkt dat ze pijnvrij opstaat. 

Handbalster Tess Wester (26)

,,Ik denk dat deze periode voor iedereen die pijntjes heeft goed uitkomt - en goed mag tussen aanhalingstekens, niemand wil wat nu aan de hand is. Normaal gesproken zitten we nu in een drukke fase, met de club en het nationaal team. Nu de Zomerspelen uitgesteld zijn is dat even weg. Het is goed om eens een langere periode vrij te zijn, maar nu is er wel een verschil: écht vrij ben je niet; je kunt niet naar de sportschool, je kunt geen kracht of conditie bijhouden, zoals normaal wel kan. En ik denk dat het programma misschien wel zo wordt aangepast dat het volgend jaar heel erg druk wordt.

  1. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
    30 keer Nederlands record

    Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

    Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.