Roan van de Moosdijk
Volledig scherm
Roan van de Moosdijk © F&H Kawasaki Racing Team

Crosser Van de Moosdijk domineert Belgische Grand Prix in Lommel

Eindhovenaar Roan van de Moosdijk heeft tijdens de GP van België in Lommel de EMX250 gewonnen. Zowel op zaterdag als op zondag was de F&H Kawasaki-rijder een klasse apart. Door de dubbele manchezege steeg Van de Moosdijk ook van de derde naar de eerste plek in de titelstrijd met nog één wedstrijd te gaan.

Op zaterdag kende de Eindhovenaar nog een middelmatige start en moest hij zich vanaf de zesde plaats terugvechten. Dat kostte de 18-jarige slechts enkele ronden waarna hij een voorsprong van meer dan twintig seconden pakte. 

Op zondagochtend stond er absoluut geen maat op de Van de Moosdijk. Na de kopstart te hebben gepakt liep hij ver uit. Niemand kon ook maar in de buurt van de koploper komen. Zelfs toen de machine met nummer 39 even tegen de grond ging, behield de Eindhovenaar voldoende voorsprong om de zege eenvoudig naar huis te rijden.

Titelstrijd

Alles viel op zijn plek voor de pupil van Marc de Reuver. Waar hij het weekend in ging als derde met dertien punten achterstand, steeg hij zaterdag naar de tweede plek ten koste van Alberto Forato, die twee keer tegen de grond ging. Op zondag ging zijn grootste rivaal twee keer in de fout en kon Van de Moosdijk de leiding overnemen van Stephen Rubini, die niet verder kwam dan de dertiende plek.

Achteraf reageerde Van de Moosdijk verrast dat hij aan de leiding ging. “Ik wist niet dat ik nu aan de leiding ga”, zei de verheugde Eindhovenaar. “Ik had een hele goede start en kon daarna de race controleren. Op het einde kreeg ik wat last van vermoeide benen en maakte ik een klein foutje. Mijn hartslag ging wel even omhoog, maar gelukkig ging het goed.”

Met nog één wedstrijd te gaan, over drie weken in Zweden, leidt Van de Moosdijk voor het eerst dit seizoen het EMX250-kampioenschap. Hij koestert elf punten voorsprong en heeft dus een redelijke marge om de titel binnen te slepen.