Volledig scherm
Shari Leibbrandt, Jaap van Dorp, Wouter Gosgens, Laurens Hoekman, Carlo Glasbergen en Alexander Magan. © ANP

Curlingmannen verliezen met Van Dorp van China, Spelen mijlenver weg

De Nederlandse curlingmannen wacht een loodzware opgave om nog plaatsing voor de Olympische Spelen in Pyeongchang af te dwingen. Na twee nederlagen en één overwinning werd de vierde wedstrijd wederom verloren. China was met 7-5 te sterk voor Veldhovenaar Jaap van Dorp en zijn ploeggenoten.

Het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in het Tsjechische Pilsen wordt gehouden met acht landen: China, Denemarken, Duitsland, Italië, Tsjechië, Finland, Nederland en Rusland. Na nederlagen tegen Italië en Duitsland werd er van Finland gewonnen en er moest dus van China gewonnen worden om uitzicht te houden op de Olympische tickets. Omdat koplopers China, Denemarken en Italië ook al een duel verloren, is dat in theorie nog wel mogelijk. Om plaatsing voor de Olympische Spelen af te dwingen is een plaats bij de bovenste twee landen noodzakelijk. 

  1. Atletiekgrootheden Farah en Gebrselassie ruziën over incident in hotel

    Atletiek­groot­he­den Farah en Gebrselas­sie ruziën over incident in hotel

    Mo Farah en Haile Gebrselassie, twee grootheden in het langeafstandslopen, zijn met elkaar in de clinch gegaan. Aanleiding voor het ‘moddergevecht’ is een incident in maart in Ethiopië. Farah (36) beschuldigt Gebrselassie van nalatigheid bij een diefstal in een hotel, dat eigendom is van Gebrselassie (46). De Ethiopiër reageerde venijnig. Volgens hem had Farah het hotel verlaten zonder te betalen en zich respectloos gedragen. Ook zou Farah een andere atleet hebben belaagd.