Volledig scherm
Lisanne de Witte. © ANP

De Witte loopt exact WK-limiet, Hassan ruim onder de limiet

Lisanne de Witte heeft ook een individueel startbewijs veroverd voor de WK atletiek komend najaar in Doha. De Nederlandse atlete eindigde als zesde op de 400 meter bij de Diamond League in Shanghai in 51,80. Met die tijd voldeed ze precies aan de WK-limiet. Salwa Eid Naser uit Bahrein won de race in 50,65.

De Witte stelde vorige week haar deelname in Doha al veilig met de estafetteploeg op de 4x400 meter. Samen met Madiea Ghafoor, Lieke Klaver en Femke Bol won De Witte de B-finale bij de World Relays in het Japanse Yokohama.
De Witte brak vorig jaar door op het internationale podium met een bronzen plak op de EK in Berlijn in een Nederlands record van 50,77. Dit voorjaar voegde ze daar brons op de EK indoor in Glasgow aan toe.

Hassan

Sifan Hassan rende in Shanghai op de 1500 meter naar de vijfde plaats in 4.01,91. Ze liep ruim onder de limiet voor Doha, maar ze zal die afstand vermoedelijk niet lopen op de WK. De Arnhemse mikt op medailles op de langere afstanden. Ze plaatste zich onlangs met een tijd van 31.18,12 voor de 10.000 meter.

Hassan miste de snelheid voor een eindsprint op de 1500 meter. Ze moest vier Afrikaanse atletes voor zich dulden, van wie de Marokkaanse Rababe Arafi de snelste was. Zij won in 4.01,15