Pablo Quintanilla
Volledig scherm
Pablo Quintanilla © EPA

Eerste ritzege motorcoureur Quintanilla in Dakar Rally

De Chileense motorcoureur Pablo Quintanilla heeft in de Dakar Rally zijn eerste overwinning tijdens deze editie in Saudi-Arabië behaald. Hij kwam na een etappe over 886 kilometer, met een klassementsproef van 410 kilometer, in Haradh na ruim 3,5 uur over de finish. Nederlander Paul Spierings eindigde als 31e. 

Zijn voorsprong op nummer twee en titelhouder Toby Price uit Australië was bijna 2 minuten. De Spanjaard Joan Barreda Bort eindigde als derde, op 2.42 minuten van de winnaar. In het algemeen klassement bleef de Amerikaan Ricky Brabec aan de leiding. Hij eindigde als vierde. Zijn voorsprong op Quintanilla, de nummer twee in het klassement, bedraagt nog dik twintig minuten.

Hartstilstand

De achtste etappe op maandag voor de motoren werd geschrapt. De organisatie wilde daarmee de coureurs de gelegenheid geven het overlijden van deelnemer Paulo Gonçalves te verwerken. De Portugees kwam in de zevende etappe om het leven door een hartstilstand.

  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.