Volledig scherm
Carlos Beltrán. © AP

En dat is coach drie: Beltrán stapt op bij Mets door Astros-schandaal

Carlos Beltrán vertrekt als coach van New York Mets. Hij is de enige honkballer die genoemd werd in het schandaal rond Houston Astros. Beltrán stond de afgelopen dagen onder druk. Oud-ploeggenoten vonden dat Mets hem zou moeten ontslaan. 

De Major League Baseball (MLB) deelde begin deze week zware straffen uit aan Houston Astros omdat de winnaar van de World Series van 2017 vals zou hebben gespeeld. Via camera’s was de geheime communicatie tussen werpers en catchers van tegenstanders bekeken.

Coach A.J. Hinch en algemeen manager Jeff Luhnow werden beiden voor een jaar geschorst en de club moet de hoogst mogelijke boete betalen aan de honkballiga: 5 miljoen dollar, omgerekend zo’n 4,5 miljoen euro. Kort daarna zette Boston Red Sox hun manager Alex Cora aan de kant. Cora was coach van de Astros in het gewraakte jaar 2017.

Volledig scherm
Carlos Beltrán in zijn tijd bij Houston Astros. © AP
  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”