Volledig scherm
De hockeysters van Den Bosch verloren eerder ook van Amsterdam. © ANP

EuroHockey Cup deceptie voor hockeysters Den Bosch

Voor de hockeysters van Den Bosch is de EuroHockey Club Cup uitgedraaid op een teleurstelling. De club die voor het eerst sinds 21 jaar de finale van het EK voor clubteams miste, verloor de strijd om de derde plek. Het Duitse Alster was met 2-1 te sterk in Amstelveen.

De troostfinale in het Wagener-stadion begon nog goed voor de Nederlandse hockeysters. Bij een strafcorner in het eerste kwart vond Ireen van den Assem het doel. Vlak voor rust maakte de Duitse ploeg, die in de halve finale verloor van Real Sociedad, gelijk. Alster won door een strafcorner te benutten.

Amsterdam speelt later maandag de finale in Amstelveen tegen het Spaanse Sociedad. De winnaar volgt Den Bosch op, dat de afgelopen drie edities nog de beste was.

  1. ‘We dachten: we vergelijken onszelf maar niet met Ajax’
    Europees kampioen

    ‘We dachten: we vergelij­ken onszelf maar niet met Ajax’

    Ze zijn regerend wereldkampioen in de 49ER FX-klasse, maar waren afgelopen week verwikkeld in een spannend kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van 2020, in Tokio. Voor zeilduo Annemiek Bekkering (27) en Annette Duetz (25) is de winst van de EK-titel zondag bijzaak. Hun grootste triomf is de interne olympische kwalificatie, ten koste van het jonge duo Odile van Aanholt en Marike Jongens. Bekkering: ,,Ja, dan weet je op zondag ineens wat je het komende jaar gaat doen.”