Volledig scherm
Anna Ryzhykova uit Oekraïne. © Getty Images for European Athlet

Europese atleten beter dan collega's uit VS

Europa heeft de atletenstrijd met de Verenigde Staten gewonnen. Na twee dagen topatletiek in Minsk scoorden de Europese atleten 724,5 punten. De Amerikaanse sporters kwamen tot een totaalscore van 601,5.

Volledig scherm
Isaiah Harris. © Getty Images for European Athlet

In totaal waren er 37 onderdelen bij het continentale atletiekduel. Dinsdag kwamen nog twee Nederlandse atleten in actie in Minsk. Nick Smidt werd zevende op de 400 meter horden in een tijd van 50,29 seconden. Mike Foppen liep de 3000 meter in 8.01,72. Hij kwam als achtste en laatste over de finish.

De tweestrijd tussen Europa en de VS - ook wel 'The Match' genoemd - was in de jaren 50 en 60 een bekende atletenwedstrijd. Dit jaar werd het stokoude continentale duel nieuw leven ingeblazen.

  1. Volleyballers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen
    Naar achtste finale EK

    Volleybal­lers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen

    De Nederlandse volleyballers hebben zich bij het EK vroegtijdig verzekerd van een plaats in de achtste finales. In de voorlaatste groepswedstrijd was Oranje in Amsterdam met 3-1 te sterk voor het nog puntloze Estland. De setstanden waren: 22-25 25-19 25-19 25-20. Voor de ploeg van bondscoach Roberto Piazza was het de derde poulezege in de vierde speelronde. Afgelopen zondag was het thuisteam niet opgewassen tegen wereldkampioen Polen.