Nadine Visser
Volledig scherm
Nadine Visser © ANP

FBK Games hoopt met Nadine Visser op ‘battle der kampioenen’

Nadine Visser gaat tijdens de komende editie van de FBK Games, op zondag 9 juni, weer duelleren met olympisch kampioene Brianna McNeal. De organisatie van de atletiekwedstrijd in Hengelo hoopt met ‘de battle der kampioenen’ te zorgen voor meer entertainment.

“Ik ben nog niet zo lang terug van een erg goede trainingsstage in Florida en ben me nu aan het voorbereiden op de eerste wedstrijden. Ik doe veel internationale topwedstrijden, maar die ene in Nederland is natuurlijk extra speciaal‘’, aldus Visser, regerend Europees indoorkampioene.

Vorig jaar namen Visser en McNeal het ook tegen elkaar op. McNeal won toen in 12,66 en Visser werd derde in 12,94.

“Het is geweldig dat we Brianna aan de start hebben en daarmee Nadine de allerbeste tegenstandster kunnen bieden die er is”, aldus organisator Ellen van Langen. “Het is voor Nadine een prachtige opstap in aanloop naar de WK atletiek.” De wereldkampioenschappen beginnen op 28 september in Doha.

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.