Frédérique Matla.
Volledig scherm
Frédérique Matla. © BSR Agency

Frédérique Matla terug in hockeyselectie

Hockeyster Frédérique Matla keert terug in de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Alyson Annan maakte bekend dat de speelster van Den Bosch deel uit maakt van een groep van 22 die zich gaat voorbereiden op de Olympische Spelen van 2020. De definitieve selectie voor Tokio zal straks bestaan uit 16 speelster en 2 reserves.

In vergelijking met de trainingsgroep die Annan in september aanwees maken Noor de Baat (Amsterdam), Yibbi Jansen en Famke Richardson (beiden SCHC) geen deel meer uit van de groep. Kelly Jonker (Amsterdam) nam eerder zelf afscheid. Ze is zwanger.

Matla werd onlangs door de internationale hockeyfederatie genomineerd voor de prijs van grootste talent van het jaar en beste hockeyster van 2019.

De selectie van 
Annan: Felice Albers (Amsterdam), Ireen van den Assem (Den Bosch), Kyra Fortuin (SCHC), Margot van Geffen (Den Bosch), Eva de Goede (Amsterdam), Ilse Kappelle (Amsterdam), Marloes Keetels (Den Bosch), Josine Koning (Den Bosch), Sanne Koolen (Den Bosch), Laurien Leurink (SCHC), Caia van Maassakker (SCHC), Frédérique Matla (Den Bosch), Laura Nunnink (Oranje-Rood), Malou Pheninckx (Kampong), Pien Sanders (Den Bosch), Lauren Stam (Amsterdam), Marijn Veen (Amsterdam), Anne Veenendaal (Amsterdam), Maria Verschoor (Amsterdam), Xan de Waard (SCHC), Lidewij Welten (Den Bosch), Ginella Zerbo (SCHC).

  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.