Volledig scherm
PREMIUM
Badr Hari. © ANP

Gaat Badr Hari echt naar de Spelen? ‘Dit is een fabeltje’

Verschillende sportenHij is geblesseerd, ligt onder contract bij Glory en komt daar uit voor Marokko. Maar los van alle praktische bezwaren: kan een kickbokser in een paar maanden tijd als bokser naar de Olympische Spelen? ,,Ik wens hem succes.”

Door Rik Spekenbrink

Orhan Delibas moest vijf partijen boksen in vijf dagen tijd om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 1992, waar hij uiteindelijk zilver won. Geen ritme wat kickbokser Badr Hari gewend is, zegt de Arnhemmer (48). ,,Badr kan heus boksen. Maar dit zal niet meevallen voor hem. Als hij graag naar de Spelen wil, moet hij ervoor gaan. Maar ik denk dat het een fabeltje is dat het hem gaat lukken.”

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”