Volledig scherm
Tim Gajser op archiefbeeld. © BELGA

Gajser wint, Cairoli valt in Letland

Jeffrey Herlings was al onderweg naar het vliegveld toen de tweede manche van de MXGP van Letland van start ging. Zonder de Nederlander, die met een gebroken enkel de eerste race op zijn naam had geschreven, werd het een spannende strijd.

Drie coureurs eindigden op gelijke hoogte, maar het was kampioenschapsleider Tim Gajser die de GP won, nadat hij de tweede manche op zijn naam had geschreven. Romain Febvre werd tweede, Arnaud Tonus, van het Bergeijkse Wilvo Yamaha team, werd derde. 

Het drama bij KTM werd compleet toen Tony Cairoli in de eerste ronde hard viel en last leek te hebben van schouder en hand. De Italiaan is de enige overgebleven coureur van KTM die het Gajser lastig kan maken in de titelstrijd. Hij verliest dit weekend twintig punten, terwijl nog moet blijken of hij er tijdens de volgende GP in Duitsland bij kan zijn.

Glenn Coldenhoff werd achtste in de daguitslag. Eindhovenaar Brian Bogers pakte ook wat puntjes mee en werd zeventiende. Sven van der Mierden (Valkenswaard) en Micha-Boy de Waal (Wijk en Aalburg) werden 21e en 22e.

In de MX2 meldde Davy Pootjes zich af. De coureur uit Ammerzoden had last van zijn enkel na een val in de kwalificatierace op zaterdag. Bas Vaessen was de beste Nederlander op de vijfde plek.