Lisanne de Witte na afloop van de 400 meter vrouwen tijdens het WK in Doha. Ze behaalde de de vierde plaats in 51,31 en is door naar de halve finale.
Volledig scherm
Lisanne de Witte na afloop van de 400 meter vrouwen tijdens het WK in Doha. Ze behaalde de de vierde plaats in 51,31 en is door naar de halve finale. © ANP

Geen toptijd voor De Witte op 400 meter in Grand Prix Glasgow, wel derde plaats

Lisanne de Witte heeft haar goede vorm in dit indoorseizoen niet kunnen bekronen met een toptijd op de 400 meter bij de Muller Indoor Grand Prix van Glasgow. De Nederlandse eindigde als derde in 53,23 seconden achter de Britse Jessie Knight (51,57) en de Poolse Justyna Swiety-Ersetic (51,68).

De Witte, die vorig voorjaar in dezelfde hal nog de bronzen medaille had veroverd op deze afstand bij de EK indoor, ondervond veel hinder van een valpartij van een atlete uit Jamaica. De Witte raakte iets uit balans en verloor de aansluiting bij de twee vooraan. De Witte liep eerder deze winter nog een persoonlijk record van 51,90, iets boven het Nederlands record.

Naomi Sedney eindigde als achtste en laatste op de 60 meter in 7,52. De Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce, die afgelopen zomer voor de vierde keer wereldkampioene werd op de 100 meter, won de korte sprint in 7,16. Eefje Boons plaatste zich voor de finale van de 60 meter horden, waarin ze als achtste en laatste over de finish kwam in 8,34. De Wit-Russin Alina Talaj won in 8,03.