Volledig scherm
Sterspeler Stephen Curry (r) viert de nipte zege van de Warriors in wedstrijd 5. © USA TODAY Sports

Golden State Warriors geeft zich nog niet gewonnen in NBA-finale

De basketballers van de Golden State Warriors hebben zich nog niet gewonnen gegeven in de NBA-finale. De ploeg herpakte zich in de vijfde wedstrijd van de finaleserie en won nipt met 106-105 van Toronto Raptors. De stand is daarmee 3-2 in het voordeel van de Raptors.

De overwinning had Golden State te danken aan een uitstekende eerste kwart. De ploeg kon daarin eindelijk weer een beroep doen op sterspeler Kevin Durant, die geblesseerd aan de finalereeks begon. Lang duurde zijn comeback niet, in de tweede kwart viel hij opnieuw geblesseerd uit, maar wel met 11 punten, twee rebounds en een blok achter zijn naam.

Durant strompelde naar de kant met een pijnlijke achillespees. Ondersteund door ploeggenoten moest hij het veld af. Onderzoek moet de ernst nog uitwijzen. ,,We duimen voor ‘KD’ nu. Hij gaf alles wat hij had en hopen op een snel herstel. Ik heb echt met hem te doen’', zei topschutter Stephen Curry van de Warriors, die 31 punten maakte in de wedstrijd.

Volledig scherm
Kevin Durant grijpt naar zijn achillespees en weet dat hij de strijd moet staken. © AFP
Volledig scherm
Kyle Lowry van Toronto Raptors. © AP

Met nog altijd een voorsprong van 6 punten gingen de Warriors het vierde kwart in. Daarin herpakte Toronto zich knap, begon beter te verdedigen en liep zelfs even uit naar een voorsprong. Die wist de ploeg echter niet vast te houden. Met nog 15 seconden op de klok en een nipte achterstand van 106-105, hadden de Raptors de historische titel nog even binnen handbereik, maar die laatste kans om als eerste Canadese ploeg de NBA-titel binnen te halen werd gemist.

Donderdag mogen de Raptors in de zesde wedstrijd een nieuwe poging wagen. Het is een team pas één keer gelukt om in de NBA-finale een achterstand van 3-1 om te buigen in een overwinning. Cleveland Cavaliers slaagde daar in 2016 in.

  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”