Kira Toussaint.
Volledig scherm
Kira Toussaint. © EPA

Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

Toussaint heeft zich op geheel eigen wijze voorbereid op de finale van de 50 meter rugslag bij de EK kortebaan. Nadat ze in de halve finales met 25,75 seconden een Nederlands record had gezwommen, pakte Toussaint haar telefoon. ,,Tussen de eerste en tweede 50 meter zat anderhalf uur. Ja, wat ga je dan doen? Ik heb eerst heel rustig uitgezwommen en ben toen even gaan facetimen met m’n puppy”, vertelde Toussaint lachend bij de NOS.

Het hondje zorgde voor de benodigde ontspanning bij Toussaint. ,,Wat-ie zei? Woef, verder niet zoveel. Hij was vooral heel schattig aan het doen.” Even later zwom Toussaint in 25,84 naar haar tweede individuele gouden medaille in Glasgow. ,,Deze hele avond was genieten. Ik kwam met een glimlach op m’n gezicht het zwembad uit. Dat heb ik niet altijd. Het was een fantastische dag.”

Arno Kamminga pakte ook weer een Europese titel. Na de 200 meter schoolslag was Kamminga eveneens de beste op de 100 meter. ,,Het was vaak ‘net niet’ bij mij. Nu begin ik te winnen en dat gevoel neem ik graag mee naar de wedstrijden op de langebaan”, aldus de Katwijker.

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.