Didi Gregorius (links) kan niet voorkomen dat Yuli Garriel het honk op tijd weet te bereiken.
Volledig scherm
Didi Gregorius (links) kan niet voorkomen dat Yuli Garriel het honk op tijd weet te bereiken. © EPA

Gregorius met Yankees op rand van uitschakeling voor World Series

De honkballers van Houston Astros zijn nog één overwinning verwijderd van een plek in de World Series. De Astros won het vierde duel met New York Yankees met 8-3 en brachten de stand in de best-of-sevenserie daarmee op 3-1. 

De ploeg uit Houston kan het komende nacht afmaken, bij de vijfde wedstrijd in Yankee Stadium. Na een sterk begin aan de serie, een 7-0 zege, is Yankees teruggevallen en verloor het de drie opeenvolgende duels. 

Ook Didi Gregorius, de korte stop bij de Amerikaanse recordkampioen, kon niet voorkomen dat zijn ploeg de vierde wedstrijd van Astros verloor. Yankees kwam nog wel aan de leiding in de eerste inning. De sterke start kreeg geen passend vervolg. In de derde en zesde inning sloegen George Springer en Carlos Correa een homerun die goed was voor drie punten. 

Het betekende voor het eerst sinds april dat Yankees twee opeenvolgende thuisduels verloor. En zo kan Astros, de kampioen van twee jaar geleden, zich komende nacht verzekeren van een plek in de World Series. Dat ticket heeft Washginton Nationals al weten te bemachtigen.