Grol: Hoop dat blessure meevalt

Judoka Henk Grol stapte bij de Europese kampioenschappen in Minsk van de mat met een bronzen medaille en een vermoedelijke spierblessure. “Ik hoop dat het allemaal meevalt”, zei hij daarover. 

Zijn volgende doel is het wereldkampioenschap, over een kleine twee maanden in Tokio. ,,Ik ga ervan uit dat ik erbij ben.”

Grol genoot van brons, zijn achtste medaille op een EK. ,,Vroeger was voor mij goud het enige dat telde. In de tijd dat ik nog judo wil ik nu ook genieten van een dag als deze. Dat heb ik gedaan. Ik heb zeer goede partijen afgeleverd en ben heel dicht bij de finale geweest. Ik ben ook steeds heel rustig gebleven. Met brons ben ik heel blij. Het was mooi.”

Volledig scherm
© AFP
  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”