Volledig scherm
Nycke Groot in actie in de finale tegen Rostov Don. © AFP

Groot verslaat Abbingh in Champions League en pakt derde titel op rij met Györi

Handbalster Nycke Groot heeft met haar Hongaarse club Györi voor het derde jaar op rij de Champions League gewonnen. De oud-international scoorde in Boedapest één keer in de met 25-24 gewonnen finale tegen Rostov Don. Bij die Russische club vertolkte Lois Abbingh een hoofdrol met zeven doelpunten.

Groot kroonde zich dankzij haar treffer in de finale tot topscorer aller tijden van de ‘Final Four’, het finaleweekend waarin de beste vier Europese clubs strijden om de belangrijkste prijs. De Noord-Hollandse, die op het EK in december in Frankrijk haar laatste interland speelde, kwam op 57 goals en passeerde de Roemeense Cristina Neagu.

Rostov stond voor het eerst in de finale en keek de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan. Bij rust leidde Györi al met 15-11. In de slotfase kwam de Russische ploeg nog gevaarlijk dichtbij, mede door treffers van Abbingh. De Groningse zorgde met een rake strafbal in de slotminuut voor de 24-25. Ze waagde nog een ultieme poging voor de gelijkmaker, maar haar worp werd gestuit.

Groot nam afscheid in stijl. Ze verhuist deze zomer naar de Deense topclub Odense, waar ze teamgenote wordt van keepster Tess Wester.

Volledig scherm
Anita Gorbicz met de beker. © EPA
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AFP