Volledig scherm
Estavana Polman © EPA

Handbalsters moeten nog steeds vrezen voor salonremise Duitsland - Noorwegen

De handbalsters zijn nog altijd niet zeker van een plek in de halve finales van het WK in Japan. Oranje boekte zelf in de laatste groepswedstrijd uit de hoofdronde de noodzakelijke zege op Zuid-Korea (40-33), maar zag daarna Servië en Denemarken gelijkspelen (26-26).

Door dat gelijke spel is de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade afhankelijk van wat Noorwegen en Duitsland doen in de slotwedstrijd van de poule. Als die twee ploegen gelijkspelen, gaan zij door en eindigt Nederland als derde. Oranje kan dan nog maximaal vijfde worden op het WK.

Wint Noorwegen, dan gaat Nederland met de Noorse vrouwen mee naar de laatste vier. Wint Duitsland, dan valt Noorwegen weg en is Oranje ook geplaatst voor de halve finales.

Het duel tussen Noorwegen en Duitsland begint om 12.30 uur.

  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”