Volledig scherm
Jeffrey Herlings. © Ray Archer

Herlings kopman van Nederland in Motorcross der Naties

Jeffrey Herlings is opnieuw de kopman van het Nederlands team in de Motorcross der Naties. De 23-jarige Brabander gaat samen met Glenn Coldenhoff en Calvin Vlaanderen op 7 oktober in het Amerikaanse RedBud de strijd aan in het WK voor landen. 

Oranje veroverde de afgelopen twee jaar zilver, vooral dankzij de inbreng van Herlings. Frankrijk heeft de afgelopen vier edities gewonnen.

Herlings leidt riant in het individuele WK in de MXGP. Hij kan komende zondag in Assen als eerste Nederlander de wereldtitel veroveren in de koningsklasse. In de Motorcross der Naties zal hij ook uitkomen in de MXGP-klasse. Coldenhoff, die ook in de zwaarste klasse crost, is aangewezen voor de Open klasse. Vlaanderen, een geboren Zuid-Afrikaan die sinds dit jaar onder de Nederlandse vlag rijdt, is de crosser in de MX2.

Titelverdediger Frankrijk heeft Gautier Paulin, Dylan Ferrandis en Romain Febvre opgenomen in de ploeg.

Volledig scherm
Jeffrey Herlings. © BELGA
  1. De onmogelijke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?
    Laureus Awards

    De onmogelij­ke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?

    LeBron James of Eliud Kipchoge? Of misschien toch Lewis Hamilton. In Nederland is het elk jaar al lastig om bij het Sportgala de beste sporter van het land te bepalen, vanavond wordt in Monaco, in een setting met hoog glamourgehalte, de prijs voor beste sporter ter wereld uitgereikt: de Laureus Award. Een prijsuitreiking voor de bekendste sporters ter wereld, die wordt beschreven als ‘de Oscars van de sportwereld.’