Volledig scherm
Jeffrey Herlings op archiefbeeld. © Ray Archer/KTM

Herlings nadert rentree: ‘Verwacht over circa een maandje terug te zijn’

Het deed Jeffrey Herlings pijn in zijn hart dat hij zondagmiddag niet op de motor maar als toeschouwer aanwezig was bij de Dutch Masters of Motocross in Oss. Hij is nog altijd aan het herstellen van een complexe voetblessure. ,,Het gaat de goede kant op, maar het heeft gewoon tijd nodig. Ik verwacht over circa een maandje weer terug te zijn, vrijdag hoor ik meer van de dokter.”

De eerstvolgende Grand Prix in de MXGP-klasse is op 12 mei in Lombardije. Of Herlings dat al gaat halen? Hij sluit het op voorhand nog niet uit. Maar: ,,Dat gaat heel kort dag worden. Wat ik zei: de dokter vertelt me vrijdag meer.” Eén week later, op 19 mei, staat de GP in Portugal op de rol. Dan is een rentree waarschijnlijker. Of hij dan al mee om de prijzen zal strijden, is de vraag. ,,Je moet het niet onderschatten als je er zo lang uit bent geweest.”

De in Elsendorp opgegroeide motorcrosser was ondanks zijn afwezigheid op de baan alsnog een publiekstrekker. Hij deelde de ene na de andere handtekening uit en ging met de ene na de andere fan op de foto. Toch kon hij er niet echt van genieten. ,,Het is altijd fijn om je fans te zien. Maar dat ik hier nu als bezoeker en niet als racer ben, doet me pijn. Daarom heb ik vooral ook gemengde gevoelens”, zei The Bullet.