Volledig scherm
Jeffrey Herlings © KTM Images

Herlings ook in Frankrijk het sterkst

Jeffrey Herlings heeft bij de Grand Prix van Frankrijk in de MXGP-klasse nogmaals laten zien wie op dit moment de beste motorcrosser is. De 23-jarige Brabander won beide manches op het Circuit du Puy de Poursay in St. Jean d'Angely met overmacht.

Waar Herlings in de eerste manches van start tot finish aan de leiding reed, moest hij in de tweede manche in de achtervolging. Bij de start raakte Herlings ingeklemd en viel hij terug tot ongeveer de tiende plek. Met nog drie minuten en twee ronden te racen nam de KTM-coureur echter de leiding weer over van regerend wereldkampioen Antonio Cairoli. De koppositie kwam vervolgens niet meer in gevaar.

In de strijd om de wereldtitel liep Herlings verder uit op zijn Italiaanse rivaal. Hij heeft 486 punten, 62 meer dan Cairoli die dit weekend als derde en tweede eindigde. Voor Herlings was het alweer zijn achtste GP-zege dit seizoen. In de laatste vier GP's won hij steeds beide manches.

Glenn Coldenhoff kon eveneens terugkijken op een geslaagd weekend. De 27-jarige Nederlander wist in de eerste manche lang Cairoli achter zich te houden en finishte toen als vijfde. In de tweede manche werd hij zevende met een zesde plaats als overall resultaat. In het WK-klassement staat Coldenhoff zevende met 267 punten.