Hersenschudding Ocean Race-zeilster Rosalin Kuiper na val uit bed: ‘Zie eruit als piraat Rosie’
In loodzware weersomstandigheden nabij het Zuid-Amerikaanse ijkpunt Kaap Hoorn heeft zeezeilster Rosalin Kuiper (27) zondag een hersenschudding opgelopen. Haar boot, momenteel op kop in de langste etappe in de beroemde Ocean Race, vaart door.
Toen de boot van haar Team Malizia werd getroffen door een zware golf, viel Kuiper uit haar bed, zo meldt het team in een uitgebreide persverklaring. Boven haar rechterwenkbrauw bloedde het hevig. Kuiper raakte niet buiten bewustzijn en werd behandeld door haam teamgenoten. Ook werd contact gelegd met de wedstrijdarts aan wal. Elk uur wordt de situatie van Kuiper gecontroleerd. Gezien de afgelegen locatie waarop de boot momenteel ligt en de stabiele situatie van de geboren Zoetermeerse, werd besloten om de etappe niet te staken.
,,Ik zie eruit als piraat Rosie”, reageert Kuiper. ,,Het geschud van de boot is heftig, het bonst in mijn hoofd, maar ik denk dat het goed komt. Ik slaap veel en de jongens letten goed op me.” Bovendien worden voor maandag rustigere condities verwacht op de Zuidelijke Oceaan.
De derde etappe van de Ocean Race voert van Kaapstad oostwaarts naar het Braziliaanse Itajai. Vier weken geleden klonk het startsein voor de langste leg uit de 50-jarige geschiedenis van de wedstrijd over ruim 23.500 kilometer. De vier overgebleven boten – team Guyot gaf al vroeg in de etappe op – zijn onderweg om het Zuid-Chileense punt Kaap Hoorn te ronden.
Eerder in de Ocean Race vertelde Kuiper, deze editie de enige Nederlandse deelnemer, al uitgebreid over de zware omstandigheden aan boord. Ze liep tinnitus op, oorsuizingen, sliep slecht en moest bij tijden veel overgeven door het slechte weer.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Vogelpoep en insectenresten zijn hardnekkig, maar met dit trucje is je auto zo weer schoon
-
Sensatie in NBA: Boston maakt 3-0 achterstand goed en dwingt beslissend duel af tegen Miami
De basketballers van Boston Celtics hebben in de finale van de Eastern Conference in de NBA een beslissend zevende duel afgedwongen. De Celtics wonnen met 104-103 bij Miami Heat en maken daardoor nog altijd kans om de NBA-finale te halen. -
Kun je dat contract van die gehaaide telefonische verkoper nog ongedaan maken?
‘Nee’ zeggen tegen een getrainde, telefonische verkoper is niet altijd makkelijk. Zeker niet als een energiebedrijf dolgraag een contract met je wil afsluiten. In deze rubriek legt Consumentenbond-redacteur en onderzoeker Marco van ’t Woudt je rechten als consument uit. Deze week: er is je een contract aangepraat, wat nu? -
PREMIUM
Oorsuizen, slapeloosheid en kotsen: de loodzware Ocean Race van Rosalin Kuiper
Zelden was Rosalin Kuiper zo moe. Na bijna achttien dagen zeilen kwam ze zondag aan in Kaapstad, met een piep in haar oor. De Ocean Race is intens. ,,Maar de boot voelt als mijn veilige haven.” -
The Ocean Race 2023 | Video's, etappeschema en Nederlandse deelnemers
Na een afwezigheid van vijf jaar is The Ocean Race weer terug van weggeweest. De zeilwedstrijd, die zo’n half jaar duurt, staat bekend als de meest uitdagende en prestigieuze zeilwedstrijd ter wereld en vergt een hoog niveau van vaardigheid, ervaring en fysieke fitheid van de deelnemers. Nieuw in deze editie van The Ocean Race is dat er twee divisies zijn: de IMOCA-klasse en de VO65-klasse.
-
Eindhovenaar Sven Roosen overtreft zichzelf bij internationale tienkamp in Götzis
Eindhoven -
-
-
PREMIUM
De tranen van volleybaltopper Kirsten Knip: ‘Wat ik heb meegemaakt, wens ik geen enkele atleet toe’
Een paniekaanval, gevolgd door een hoop tranen. Volleybaltopper Kirsten Knip uit Apeldoorn heeft het zwaar als ze na tien jaar trouwe dienst bij Oranje aan de kant wordt gezet en daardoor het WK in eigen land mist. Inmiddels is ze weer international, maar de littekens blijven.Apeldoorn -
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.”