Volledig scherm
LeBron James. © USA TODAY Sports

Herstel Lakers met ruime zege op Rockets

De basketballers van Los Angeles Lakers zijn weer bij de les. De leider in de Western Conference van de NBA verloor woensdag nog nipt van Orlando Magic (118-119), maar nam zaterdag (lokale tijd) overtuigend revanche met een riante overwinning op Houston Rockets: 124-115.

LeBron James was de grote uitblinker met 31 punten, 12 assists en 5 rebounds, Kyle Kuzma kwam tot 23 punten en 8 rebounds.

Bij de Rockets was Russell Westbrook goed voor 35 punten en liet James Harden 34 punten noteren, maar het scorende duo kon een nederlaag niet afwenden in eigen huis.

In de Eastern Conference is er nog altijd geen houden aan Milwaukee Bucks, dat met 117-97 won van Brooklyn Nets en daarmee zijn zesde zege op rij noteerde. De Griekse vedette Giannis Antetokounmpo maakte 29 punten en pakte 12 rebounds. De Bucks zijn onbedreigd koploper met 38 overwinningen tegen zes verliesbeurten.

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”