Thijs Zonneveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Thijs Zonneveld. © AD

Het is bij Air Epke alles of niks, hij verlegt de grenzen van het mogelijke

ColumnColumnist Thijs Zonneveld kijkt nu al uit naar de vierde Olympische Spelen van turner Epke Zonderland, komende zomer in Tokio. ,,Het is bij hem alles of niks. Winnen of crashen, podium of jodium, goud of vol op z’n smoel.”

Soms probeer ik het me voor te stellen. Hoe het is om ondersteboven naar het plafond te vliegen. Om salto mortales te doen op zes meter boven de grond, zonder vangnet. Om de viervoudige Gaylord-Cassina-Kovacs-Mega-Ultra-Hoelahoep uit je mouw te schudden en daarna weer verder te draaien aan een stok.

Het lukt me nooit.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.