Bondscoach Max Caldas met keeper Vincent Vanasch van België.
Volledig scherm
Bondscoach Max Caldas met keeper Vincent Vanasch van België. © ANP

Hockeyers in halve finale van Grand Final tegen België

De Nederlandse hockeyers zijn in de groepsfase van de Pro League op de derde plaats geëindigd. Daardoor is nummer twee België vrijdag in Amsterdam de tegenstander in de halve finales. 

Het andere duel in de zogenoemde Grand Final van de Pro League gaat in het Wagenerstadion tussen poulewinnaar Australië en Argentinië of Groot-Brittannië.

België sloot zondag in Antwerpen de groepsfase af met een royale zege op olympisch kampioen Argentinië (4-1). Daardoor bleef Nederland derde. Groot-Brittannië verzekerde zich zondagavond van de vierde kwalificatieplek door een zege van 2-0 op Nieuw-Zeeland.

Oranje verloor zaterdag in de laatste groepswedstrijd in Amsterdam met 1-4 van Australië. De ploeg van bondscoach Max Caldas was al zeker van deelname aan de Grand Final voor eigen publiek. Nederland won eerder deze maand in de Pro League met 4-0 van België in Antwerpen. Een dag later leverde de thuiswedstrijd tegen de wereldkampioen in Den Bosch eveneens een overwinning op: 4-3.

België veroverde vorig jaar december in India ten koste van Oranje voor de eerste keer de wereldtitel. In de WK-finale zegevierden de Belgen via shoot-outs.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.