Bjorn Kellerman viert zijn goal.
Volledig scherm
Bjorn Kellerman viert zijn goal. © EPA

Hockeyers verslaan Duitsland weer en pakken brons

De Nederlandse hockeyers hebben toch nog eremetaal overgehouden aan het Europees kampioenschap in Antwerpen. Duitsland werd in de strijd om de derde en vierde plek verslagen: 0-2. De mannen van bondscoach Max Caldas pakken zodoende een bronzen plak. 

De Nederlandse hockeymannen plaatsten zich met drie overwinningen overtuigend voor de halve finales van het EK in België. Daar bleek Spanje echter met 3-4 te sterk. Brons was dus het maximaal haalbare voor de formatie van Caldas. Dan moest er wel gewonnen worden van Duitsland. Iets wat de hockeyers in de groepsfase al hadden gedaan (3-2).

En ook in de troostfinale trok Nederland aan het langste eind. Bjorn Kellerman opende in het tweede kwart de score, waarna Mirco Pruyser, Jeroen Hertzberger en vlak voor het einde Mink van der Weerden ook nog scoorden. Zij bepaalden de eindstand op 0-3.

Of Duitsland helemaal geen kansen kreeg? Absoluut wel. Maar Sam van der Ven keepte een fenomenale partij en hield zijn doel schoon. Mede omdat de videoscheidsrechter vlak voor het einde een Duitse goal afkeurde. 

De finale van het EK gaat vanavond tussen de mannen van België en Spanje. De Nederlandse vrouwen plaatsten zich wel voor de finale. Zij gaan morgen (16.00 uur) voor goud tegen Duitsland. 

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.