Volledig scherm
Frederique Matla (rechts) vorig jaar in actie tijdens het EK. © ANP

Hockeysters winnen ook tweede duel van China in Pro League

De Nederlandse hockeysters hebben ook in hun tweede wedstrijd in de Pro League in winst omgezet. Oranje versloeg China in Changzhou met 4-2, nadat het een dag eerder al met 3-0 had gewonnen van de Aziatische ploeg. 

Oranje kwam in het eerste kwart een tikkeltje fortuinlijk op voorsprong, toen een voorzet van Laura Nunnink via de stick van een Chinese in het doel vloog. Marloes Keetels wist in het tweede kwart een min of meer mislukte strafcorner van Frédérique Matla alsnog te promoveren tot een doelpunt. Vlak voor rust deed China iets terug, maar in de tweede helft liep de ploeg van Annan weer weg bij het gastland door treffers van Lidewij Welten en Matla. Keepster Anne Veenendaal moest zo'n 5 minuten voor tijd nog een tegentreffer incasseren.

Na Ilse Kappelle debuteerde ook de 20-jarige aanvalster Pien Dicke van SCHC in Oranje. Over twee weken vervolgen de hockeysters de Pro League in en tegen de Verenigde Staten.

De vrouwen van bondscoach Alyson Annan wonnen afgelopen jaar de eerste editie van de Pro League.

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”