Jurickson Profar, hier in actie voor de Oakland A’s in augustus van dit jaar tegen Kansas City Royals.
Volledig scherm
Jurickson Profar, hier in actie voor de Oakland A’s in augustus van dit jaar tegen Kansas City Royals. © AP

Honkbalinternational Jurickson Profar verhuist naar San Diego Padres

Honkbalinternational Jurickson Profar speelt komend seizoen voor de San Diego Padres. De 26-jarige tweede honkman komt over van de Oakland A’s waar hij slechts een seizoen honkbalde. 

Profar was onderdeel van een transfer die catcher Austin Allen de omgekeerde weg, van San Diego naar Oakland, liet bewandelen. San Diego was op zoek naar een tweede honkman nadat het Mexicaanse talent Luis Urias vorige week via een andere spelersruil naar de Milwaukee Brewers was vertrokken. 

Profar, afkomstig van Curaçao, gold bij zijn komst naar de Amerikaanse profcompetitie als een van de grootste talenten van zijn lichting. Die belofte heeft de switch hitter (Profar slaat zowel van de linker- als de rechterzijde van de plaat) nooit helemaal kunnen inlossen, al is hij nog steeds relatief jong.

Hij maakte in 2010, als 17-jarige, zijn debuut in de opleiding van de Texas Rangers. Bij die club debuteerde hij al vrij snel, eind 2012, op het hoogste niveau, de Major League. Daar speelde hij de eerste jaren niet al te veel en miste de seizoenen 2014 en 2015 geheel door schouderproblemen en een schouderoperatie. 

Pas vorig seizoen werd hij echt een vaste waarde en sloeg toen ook meteen 20 homeruns voor de Rangers. Aan het eind van vorig jaar werd hij niettemin verhandeld aan Oakland, waar hij moeizaam begon, maar uiteindelijk een goede tweede seizoenshelft had en wederom 20 homeruns liet noteren.

 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.