Ierland - Italië op archiefbeeld.
Volledig scherm
Ierland - Italië op archiefbeeld. © EPA

Ierse minister: Schrap Six Nations-duel met Italië

Als het aan de minister van volksgezondheid in Ierland ligt gaat het rubyduel in het Six Nations-toernooi tussen Ierland en Italië niet door vanwege de uitbraak van het coronavirus. 

De wedstrijd in het prestigieuze rubytoernooi zou plaatsvinden op 7 maart. In Noord-Italië is het virus uitgebroken en dus verzoekt minister Simon Harris het duel te schrappen. ,,De duidelijke visie van het noodhulp gezondheidsteam is dat dit duel niet door moet gaan.”

In Italië zijn inmiddels meer dan 280 gevallen van corona bekend. De Italiaanse voetbalbond nam ook al maatregelen: komend weekeinde worden liefst zes duels in de Serie A achter gesloten deuren gespeeld.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.