Volledig scherm
© BSR Agency

Ierse rugbybond blaast duel met Italië in Six Nations af

De Ierse rugbybond heeft besloten het duel met Italië in de Six Nations uit te stellen in verband met het coronavirus. Dinsdag pleitte de Ierse minister van Volksgezondheid daar al voor. ,,Het beeld van de omvang van dit virus is duidelijk. Deze wedstrijd mag niet doorgaan”, zei Simon Harris tegen de nationale televisiezender RTE. 

De Irish Rugby Football Union besloot gehoor te geven aan het verzoek.

De wedstrijd stond gepland voor 7 maart in Dublin. De verwachting was dat duizenden Italiaanse fans de reis naar de Ierse hoofdstad zouden maken.

In Italië zijn meer dan driehonderd mensen besmet met het coronavirus. Twaalf mensen zijn al overleden. Italië is daarmee het zwaarst getroffen land in Europa.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.