Volledig scherm
De Jamaicaanse Elaine Thompson. © EPA

Jamaica met maar liefst 55 atleten naar WK

Het gerenommeerde atletiekland Jamaica vaardigt 55 atleten af naar de WK in Doha, die eind deze maand van start gaan. Drievoudig wereldkampioene Shelly-Ann Fraser-Pryce en tweevoudig olympisch kampioene Elaine Thompson behoren tot de blikvangers. Zij zijn van plan om in Qatar voor hun medaillekansen te gaan op de 100 en 200 meter en op de sprintestafette. Dafne Schippers is een van hun concurrenten.

Sprintster Briana Williams is wel opgenomen in de WK-selectie, maar is nog niet zeker van deelname. De tweevoudig wereldkampioene onder 20 jaar is in afwachting van de uitkomst van een hoorzitting vanwege een positieve dopingtest. Pas een paar dagen voor het begin van de WK valt een uitspraak te verwachten. Jonielle Smith is als reserve aangewezen.

  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”