Kim Polling, archieffoto.
Volledig scherm
Kim Polling, archieffoto. © Getty Images Europe

Kim Polling pakt titel op World Masters

Kim Polling heeft op de World Judo Masters de titel veroverd in de klasse tot 70 kilogram. De judoka was in China in de finale, een Nederlands onderonsje, Sanne van Dijke met een ippon de baas.

In de halve finales had de 28-jarige Polling de Française Margaux Pinot geklopt, de vier jaar jongere Van Dijk was te sterk voor de Japanse Chizuru Arai.

Polling en Van Dijke stonden in oktober ook tegenover elkaar in de finale van de Grand Slam van Abu Dhabi. Ook toen won viervoudig Europees kampioene Polling, die in november op de Grand Slam van Osaka tweede werd. In augustus werd Polling op het WK gediskwalificeerd wegens een foute armklem.

Aan de World Masters in Qingdao mogen per gewichtsklasse de beste 36 judoka’s van de wereldranglijst meedoen.

Ook Frank de Wit (tot 81 kilo), Juul Franssen (tot 63 kilo), Geke van den Berg (tot 63 kilo) en Hilde Jager (tot 70 kilo) kwamen in actie. Zij strandden in de voorrondes. Donderdag werd Sanne Verhagen (tot 57 kilo) al uitgeschakeld. Het toernooi duurt tot en met zaterdag.

  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.