Volledig scherm
Wilson Kipsang werd enkele dagen geleden al geschorst door de AIU. © EPA

Kipketer volgende dopinggeval in Keniaanse atletiek

Enkele dagen na de spraakmakende dopingschorsing van marathonloper Wilson Kipsang is er een volgend dopinggeval in de Keniaanse atletiek. Alfred Kipketer, heeft drie dopingcontroles gemist en is voorlopig geschorst. 

Dat meldde de integriteitseenheid AIU, die de dopingzaken in de internationale atletiek behandelt. Kipketer eindigde olympische finale van de 800 meter in Rio 2016 als zevende. De 23-jarige atleet was daarmaast twee keer wereldkampioen op de 800 meter bij de junioren. Zijn persoonlijk record van 1.42,87 liep hij in 2016 tijdens de wedstrijd uit de Diamond League in Parijs.

Zijn vermaarde landgenoot Kipsang zou ook bewust dopingcontroles hebben ontlopen en bovendien hebben geknoeid met monsters. De 37-jarige Kipsang liep in 2013 in Berlijn een wereldrecord van 2.03.23 op de klassieke afstand van 42,195 kilometer. Hij won onder meer ook de marathons van Londen en New York én brons op de Olympische Spelen van Londen in 2012.

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”